of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4201
Yöresel Mutfaklar
4.0
0.0
3.0
5.5
7.0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğretim Görevlisi Fatih HERDEM
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
fatihherdem@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilerin, bütün coğrafi bölgelerin mutfak kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Her bölgede üretilen ve tüketilen önemli yemekler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Mutfak kültürlerinde yıllarca varlığını sürdürebilmiş önemli ve değerli yemeklerin reçeteleri hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını sağlamak.
Dersin İçeriği
Yöresel mutfak kavramı, coğrafi işaretli ürünler, 7 coğrafi bölgenin mutfak kültürleri, o bölgelerde yapılan yemekler, yemeklerin içerikleri, yemeklerin reçeteleri, yemeklerin uygulamalı yapımı
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
öğrenci yöresel mutfak kavramı hakkında bilgi sahibi olacaktır.
DK2
öğrenci coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgi sahibi olacaktır.
DK3
öğrenci Marmara bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK4
öğrenci Ege bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK5
öğrenci Akdeniz bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK6
öğrenci İç Anadolu bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK7
öğrenci Karadeniz bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK8
öğrenci Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK9
öğrenci Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olacaktır
DK10
öğrenci tüm bölgelerin belirli yemekleri hakkında uygulama pratiği kazanacaktır