| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4201 | Yöresel Mutfaklar | 4.0 | 0.0 | 3.0 | 5.5 | 7.0 | 3. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğretim Görevlisi Fatih HERDEM |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | fatihherdem@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin, bütün coğrafi bölgelerin mutfak kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Her bölgede üretilen ve tüketilen önemli yemekler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak. Mutfak kültürlerinde yıllarca varlığını sürdürebilmiş önemli ve değerli yemeklerin reçeteleri hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını sağlamak. |
Dersin İçeriği | Yöresel mutfak kavramı, coğrafi işaretli ürünler, 7 coğrafi bölgenin mutfak kültürleri, o bölgelerde yapılan yemekler, yemeklerin içerikleri, yemeklerin reçeteleri, yemeklerin uygulamalı yapımı |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev Uygulama
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 40 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |