| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:16.01.2023 14:49:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4201 | Yöresel Mutfaklar | 4,0 | 0,0 | 3,0 | 5,5 | 7,0 | 3. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Taner TUNCER | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Yöresel mutfak kültürünü araştırarak Türkiye'deki yöresel yemekleri tanıma, hazırlama ve pişirme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. | Dersin İçeriği | Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Ege bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Karadeniz bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Marmara bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:21:00) | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - |
|
| | | |
|
|
| |