of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:16.01.2023 14:49:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4201
Yöresel Mutfaklar
4,0
0,0
3,0
5,5
7,0
3. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Taner TUNCER
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Yöresel mutfak kültürünü araştırarak Türkiye'deki yöresel yemekleri tanıma, hazırlama ve pişirme yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
Orta Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Ege bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Karadeniz bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak, Marmara bölgesi mutfak kültürü konusunda araştırma yapmak.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:21:00)
DK1
-
DK2
-
DK3
-
DK4
-
DK5
-
DK6
-
DK7
-
DK8
-
DK9
-
DK10
-