| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:33:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4164 | Pastacılık ve Ekmekçilik | 2,0 | 0,0 | 1,0 | 2,5 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Hasan GÖKSU | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kulllanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır. | Dersin İçeriği | 1-Mayalı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 2-Çırpılarak hazırlanan hamur ile tatlı,kek/ pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 3-Yağlı hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 4-Pişmiş hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 5-Kıyılarak hamur ile tart, tartölet, pay ve kiş çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme 6-Basit hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme 7-Kuru pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme 8-Kek Çeşitleri Hazırlama-Yaş Pasta Hazırlama 9-Çikolata çeşitleri ve çikolata eritme yöntemleri 10-Pasta ve Tatlı süsleme teknikleri ve kullanılan malzemeler 11-Sütlü tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 12-Meyveli tatlılar hazırlayabilme ve hazırlatabilme 13-Tahıl tatlıları hazırlayabilme ve hazırlatabilme 14-Kadayıf çeşitleri hazırlayabilme ve hazırlatabilme | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.04.2024 15:55:00) | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. | | Öğrenci pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur. |
|
| | | |
|
|
| |