of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4164
Pastacılık ve Ekmekçilik
2.0
0.0
1.0
2.5
3.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Fatih HERDEM
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
fatihherdem@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste çeşitli hamur tekniklerini kullanarak farklı ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1-Fırıncılık ve ekmekçiliğin tarihçesi
2-Pasta ve ekmeklerde kullanılan unlar
3-Mayalı hamurlar
4-Kekler ve pasta kaplama hamurları
5-Şeker kaplama teknikleri
6-Basit hamur ile ürün hazırlayabilme ve hazırlatabilme
7-Kuru pasta hazırlayabilme ve hazırlatabilme
8-Ekşi maya hazırlayabilme ve kullanabilme
9-Dünya mutfaklarından ekmek çeşitleri hazırlayabilme
10-Tost ekmeği ve hamburger ekmeği hazırlayabilme
11-Pandispanya hamuru hazırlayabilme ve kullanabilme
12-Pastaı kreması hazırlayabilme ve kullanabilme
13-Sütü tatlı hazırlama tekniklerini uygulayabilme
14-Kek hamuru hazırlayabilme ve süsleme
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Öğrenci, pastacılık ve ekmekçiliğe hakim olur.
DK2
Öğrenci, ekmek hamurunda kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Öğrenci, pastacılıkta kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Öğrenci, kek hazırlamada kullanılan malzemeler hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Öğrenci, ekmek hamuru hazırlama tekniklerine hakim olur.
DK6
Öğrenci, pasta hamuru hazırlama tekniklerine hakim olur.
DK7
Öğrenci, kek hamuru hazırlama tekniklerine hakim olur.
DK8
Öğrenci, sütlü tatlı hazırlama tekniklerine hakim olur