| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:20:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4158 | Mutfak Yönetimi | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar.Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar.Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar.Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar. | Dersin İçeriği | 1. Haftalar Yemek Pişirme Sanatının Geçmişi ve Bugünü 2. Haftalar Dünya Mutfakları 3. Haftalar Türk Mutfağına Genel Bakış 4. Haftalar Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -I- 5. Haftalar Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -II- 6. Haftalar Temel Mutfak Üretim Bilgisi 7. Haftalar Mutfakta Temizlik, Sağlık ve Hijyen 8. Haftalar Mutfakta Sanitasyon ve HACCP Uygulamaları 9. Haftalar Mönü ve Mönü Planlaması 10. Haftalar Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi -I- 11. Haftalar Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi -II- 12. Haftalar Yiyecek Üretim Maliyetleri ve Yiyecek Döngüsü 13. Haftalar Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri-I- 14. Haftalar Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri -II- | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.04.2024 15:54:00) | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. | | Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur. |
|
| | | |
|
|
| |