of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:20:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4158
Mutfak Yönetimi
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Mutfak yönetiminde verimliliği etkileyen faktörleri açıklayabilecektir.Mutfak yönetiminin tanımı, amacı ve sorunlarını açıklar.Yönetimde verimliliğin artırılmasına ilişkin yöntemleri açıklar.Yönetsel zamanı etkileyen faktörleri açıklar.Mutfak organizasyonu, görev tanımlarını açıklar.
Dersin İçeriği
1. Haftalar Yemek Pişirme Sanatının Geçmişi ve Bugünü
2. Haftalar Dünya Mutfakları
3. Haftalar Türk Mutfağına Genel Bakış
4. Haftalar Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -I-
5. Haftalar Yönetim, Mutfak Yönetimi ve Organizasyon -II-
6. Haftalar Temel Mutfak Üretim Bilgisi
7. Haftalar Mutfakta Temizlik, Sağlık ve Hijyen
8. Haftalar Mutfakta Sanitasyon ve HACCP Uygulamaları
9. Haftalar Mönü ve Mönü Planlaması
10. Haftalar Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi -I-
11. Haftalar Beslenme, Besin Grupları ve Beslenmenin Önemi -II-
12. Haftalar Yiyecek Üretim Maliyetleri ve Yiyecek Döngüsü
13. Haftalar Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri-I-
14. Haftalar Uluslararası Mutfakta Kullanılan Temel Pişirme Yöntemleri -II-
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
 
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.04.2024 15:54:00)
DK1
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.
DK2
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.
DK3
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.
DK4
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.
DK5
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.
DK6
Öğrenci mutfak yönetimi sırasında yapması gereken uygulamalara hakim olur.