| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:09.03.2024 15:55:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4156 | Mesleki İngilizce I | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Taner TUNCER | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek ingilizce terimlerin öğretilmesini amaçlamaktadır. | Dersin İçeriği | Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek ingilizce terimlerin verilmesi. Mesleki terim, kavram ve terminoloji, Mutfak araç gereçlerinin İngilizce terimleri, Kişisel bakım, Hijyen ve sanitasyon ile ilgili mesleki terimler, Yemek pişirme terimleri ve Türk mutfağına özgü yemeklerin İngilizce tariflerinin yapılması | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.03.2024 13:52:00) | | Yemeğin yapımında kullanılan malzemelerin yabancı dilde karşılıklarını öğrenir. | | Yiyecek ve içecek alanında temel seviyede metin okumalarını gerçekleştirir. | | Yiyecek ve içecek alanında temel seviyede konuşmalar yapabilir. | | Yiyecek ve içecek alanında dinlemeler yapabilir ve bu dinlemelerden çıkarımlar yapabilir. | | Yiyecek ve içecek reçetelerini anlama ve Türkçe'ye çevirebilme yetisine sahip olur. | | - | | - | | - | | - | | - |
|
| | | |
|
|
| |