of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:09.03.2024 15:55:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4156
Mesleki İngilizce I
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Taner TUNCER
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek ingilizce terimlerin öğretilmesini amaçlamaktadır.
Dersin İçeriği
Mesleki yabancı dil yeterliklerine temel teşkil edecek ingilizce terimlerin verilmesi. Mesleki terim, kavram ve terminoloji, Mutfak araç gereçlerinin İngilizce terimleri, Kişisel bakım, Hijyen ve sanitasyon ile ilgili mesleki terimler, Yemek pişirme terimleri ve Türk mutfağına özgü yemeklerin İngilizce tariflerinin yapılması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.03.2024 13:52:00)
DK1
Yemeğin yapımında kullanılan malzemelerin yabancı dilde karşılıklarını öğrenir.
DK2
Yiyecek ve içecek alanında temel seviyede metin okumalarını gerçekleştirir.
DK3
Yiyecek ve içecek alanında temel seviyede konuşmalar yapabilir.
DK4
Yiyecek ve içecek alanında dinlemeler yapabilir ve bu dinlemelerden çıkarımlar yapabilir.
DK5
Yiyecek ve içecek reçetelerini anlama ve Türkçe'ye çevirebilme yetisine sahip olur.
DK6
-
DK7
-
DK8
-
DK9
-
DK10
-