of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:21:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4154
Mutfak Çeşitleri
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste; yiyecekleri hazırlayıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1. Personel mutfağını yönetmek
2. Kurum mutfağı yemeklerini hazırlamak/hazırlatmak
3. Yerel mutfağı yönetmek
4. Alakart mutfak çalışmaları yapmak
5. Alakart yemekleri hazırlamak/hazırlatmak
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.04.2024 15:56:00)
DK1
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK2
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK3
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK4
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK5
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK6
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.
DK7
Öğrenci mutfak çeşitlerine hakim olur.