| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4152 | Ziyafet Mutfağı | 2.0 | 0.0 | 1.0 | 2.5 | 3.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | ÖĞR.GÖR.Fatih HERDEM |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Bu derste; yiyeceklerin hazırlanıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | 1. Aşçılar açısından ziyafetin anlamını aktarma 2. Ziyafet menüleri planlama 3. Ziyafet menüleri planlama 4. Ziyafet organizasyonu planlama 5. Ziyafet satın alma listesi hazırlama 6. Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama 7. Ziyafet için ön hazırlık yapma 8. Ziyafet yemeklerini hazırlama 9. Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme 10.Örnek ziyafet sunumu hazırlama 11.Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma 12.Açık büfe hazırlama 13.Kokteyl hazırlama 14.Resepsiyon hazırlama |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ödev
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |