of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.05.2022 16:24:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4152
Ziyafet Mutfağı
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Taner TUNCER
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste; yiyeceklerin hazırlanıp, çeşitli servis şekillerine göre gruplara veya bireysel olarak sunuma hazır hale getirmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1. Aşçılar açısından ziyafetin anlamını aktarma
2. Ziyafet menüleri planlama
3. Ziyafet menüleri planlama
4. Ziyafet organizasyonu planlama
5. Ziyafet satın alma listesi hazırlama
6. Ziyafete uygun araç ve gereçleri hazırlama
7. Ziyafet için ön hazırlık yapma
8. Ziyafet yemeklerini hazırlama
9. Ziyafet yemeklerini sunuma hazır hâle getirme
10.Örnek ziyafet sunumu hazırlama
11.Ziyafet faaliyetlerinden dönüt alma
12.Açık büfe hazırlama
13.Kokteyl hazırlama
14.Resepsiyon hazırlama
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:50:00)
DK1
-
DK2
-
DK3
-
DK4
-
DK5
-
DK6
-
DK7
-
DK8
-
DK9
-
DK10
-