of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4150
Menü Planlama
3.0
0.0
0.0
3.0
3.0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilerin menü planlama ilke ve prensiplerine hakim olarak farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmaktır.
Dersin İçeriği
1 MENÜ KAVRAMI, ÖZELLİKLERİ VE ÖNEMİ
2 MENÜDE İÇERİK, İŞLEV, SÜREÇ VE MALZEME
3 MENÜ TÜRLERİ
4 MENÜ PLANLAMA VE GELİŞTİRME
5 MENÜ PLANLAMA SÜRECİ
6 MENÜ PLANLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR, MENÜ PLANLAMADA İHMAL EDİLEN UNSURLAR
7 STANDART MENÜ PLANLAMA
8 KLASİK MENÜ, MODERN MENÜ, MENÜ KARTLARI
9 DENGELİ BESLENME İÇİN GEREKLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
10 ÖZEL GÜNLER İÇİN MENÜ PLANLAMA
11 FARKLI YAŞ GRUPLARI VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI İÇİN MENÜ PLANLAMA
12 MENÜDE MALİYET KONTROLÜ
13 MENÜ PAZARLAMA
14 MENÜ TASARIM İLKELERİ
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Menü çeşitlerini bilmek
DK2
Menü planlama ve geliştirmesini bilmek
DK3
Standart yemek reçeteleri hazırlayabilmek
DK4
Menü kartlarının özelliklerini bilmek
DK5
Genel beslenme ilkelerini bilmek