| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:09.03.2024 15:54:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4150 | Menü Planlama | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Öğr. Gör. M. Hilmi YILDIZ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Öğrencilerin menü planlama ilke ve prensiplerine hakim olarak farklı çeşitlerde yemek listesi ve standart reçete hazırlama bilgi ve becerisini kazandırmaktır. | Dersin İçeriği | 1 MENÜ KAVRAMI, ÖZELLİKLERİ VE ÖNEMİ 2 MENÜDE İÇERİK, İŞLEV, SÜREÇ VE MALZEME 3 MENÜ TÜRLERİ 4 MENÜ PLANLAMA VE GELİŞTİRME 5 MENÜ PLANLAMA SÜRECİ 6 MENÜ PLANLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR, MENÜ PLANLAMADA İHMAL EDİLEN UNSURLAR 7 STANDART MENÜ PLANLAMA 8 KLASİK MENÜ, MODERN MENÜ, MENÜ KARTLARI 9 DENGELİ BESLENME İÇİN GEREKLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ 10 ÖZEL GÜNLER İÇİN MENÜ PLANLAMA 11 FARKLI YAŞ GRUPLARI VE BESLENME ALIŞKANLIKLARI İÇİN MENÜ PLANLAMA 12 MENÜDE MALİYET KONTROLÜ 13 MENÜ PAZARLAMA 14 MENÜ TASARIM İLKELERİ | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:48:00) | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - | | - |
|
| | | |
|
|
| |