| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4113 | Soslar | 1.0 | 0.0 | 1.0 | 2.0 | 2.0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Öğrencilere yiyecek ve içecek üretiminde kullanılan çeşitli sos hazırlama tekniklerini bilme ve uygulama becerisi kazandırmak |
Dersin İçeriği | Sos kavramı,çeşitleri ve kullanım ilkeleri,sos hazırlama uygulamaları.Sıcak sos hazırlama ve sunumu,makarna sosları,salata sosları ve dip soslar Stoklar,fondlar hazırlama:Kahverengi et suyu,tavuk suyu balık suyu hazırlama |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Uygulama
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |