of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4113
Soslar
1.0
0.0
1.0
2.0
2.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilere yiyecek ve içecek üretiminde kullanılan çeşitli sos hazırlama tekniklerini bilme ve uygulama becerisi kazandırmak
Dersin İçeriği
Sos kavramı,çeşitleri ve kullanım ilkeleri,sos hazırlama uygulamaları.Sıcak sos hazırlama ve sunumu,makarna sosları,salata sosları ve dip soslar
Stoklar,fondlar hazırlama:Kahverengi et suyu,tavuk suyu balık suyu hazırlama
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Grup Çalş. / Ödevi
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
Sosların menüdeki yeri ve önemini kavramak
DK2
Temel sosları sınıflandırmak
DK3
Temel sosların yapılışını ve saklama yöntemlerini öğrenmek
DK4
Temel sosların türeyenlerini ve yapılışlarını saklama yöntemlerini öğrenmek
DK5
Salata sosları ve dip sosları öğrenmek