| | | | | | | |
Bölüm |
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:23.09.2021 14:46:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4113 | Soslar | 1,0 | 0,0 | 1,0 | 2,0 | 2,0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Arif ÇETİN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Öğrencilerin yiyecek ve içecek üretiminde kullanılan baharatı tanımalarını sağlamak; çeşitli sos hazırlama tekniklerini bilme ve uygulama becerisi kazandırmak. |
Dersin İçeriği | Baharat tanımı ve sınıflandırılması; Türkiye’de yaygın olarak tüketilen baharat çeşitleri ve özellikleri; dünyanın diğer bölgelerinde baharat kültürü; baharatın saklanması; yiyecek ve içeçek çeşidine göre baharat seçimi; baharat kullanımında dikkat edilecek hususlar; baharatın saklanması; çeşitli sıcak ve soğuk sosların hazırlanması, kullanılması ve sunumu |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |