of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4111
Yiyecek İçecek Servisi
2.0
0.0
1.0
2.5
3.0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Görevlisi Fatih HERDEM
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
fatihherdem@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır. Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır. Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır. Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır.
Dersin İçeriği
Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır. Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır. Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır. Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi
Ders
Ödev
Uygulama
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
50
Uzmanlık/Alan Dersi
30
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI
DK1
ÖĞRENCİ, OTEL HİYERARŞİSİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR.
DK2
ÖĞRENCİ, OTEL MUTFAK EKİPMANLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIRÇ
DK3
DERS SONRASI, ÖĞRENCİ EKİPMAN TEMİZLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR.
DK4
ÖĞRENCİ, ULUSLARARASI SERVİS TEKNİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR.
DK5
MENÜ ÇEŞİTLERİ VE MENÜ TANZİMİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİLECEKTİR.
DK6
KONUK MASASINDA YEMEK HAZIRLAMANIN TEKNİKLERİ ÖĞRENİLECEKTİR.
DK7
MASA ÖRTÜLERİ, YAPILARI VE ÇEŞİTLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNİLECEKTİR.
DK8
KAHVALTI ÇEŞİTLERİ VE ODA SERVİSİNİN DETAYLARI ÖĞRENİLECEKTİR.
DK9
KUVER ÇEŞİTLERİ UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİLECEKTİR.
DK10
İÇECEKLER VE BAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR.