| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4111 | Yiyecek İçecek Servisi | 2.0 | 0.0 | 1.0 | 2.5 | 3.0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Görevlisi Fatih HERDEM | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | fatihherdem@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır. Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır. Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır. Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır. | Dersin İçeriği | Yiyecek içecek bölümünün organizasyon yapısı, iş tanımları ve iş gerekleri üzerinde durulacak, daha sonra ise servis departmanında kullanılan malzemeler tanıtılacaktır. Hijyen ve sanitasyon hakkında gerekli bilgiler verildikten sonra, mönü ve servis bilgisi ayrıntılı olarak aktarılacaktır. Bölümlerde servis elemanlarının ihtiyaç duyabilecekleri temel mutfak bilgileri verilecek, içecekler ve servisleriyle ilgili açıklamalar yapılacaktır. Konuklarla ilişkiler ve şikayetlerle ilgilenme, bir rekabet aracı olarak konuk ilişkilerinin üzerinde durulacaktır. | Önkoşul Dersleri | | Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Ödev Uygulama
| Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 30 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI | | ÖĞRENCİ, OTEL HİYERARŞİSİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR. | | ÖĞRENCİ, OTEL MUTFAK EKİPMANLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIRÇ | | DERS SONRASI, ÖĞRENCİ EKİPMAN TEMİZLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR. | | ÖĞRENCİ, ULUSLARARASI SERVİS TEKNİKLERİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLACAKTIR. | | MENÜ ÇEŞİTLERİ VE MENÜ TANZİMİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİLECEKTİR. | | KONUK MASASINDA YEMEK HAZIRLAMANIN TEKNİKLERİ ÖĞRENİLECEKTİR. | | MASA ÖRTÜLERİ, YAPILARI VE ÇEŞİTLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNİLECEKTİR. | | KAHVALTI ÇEŞİTLERİ VE ODA SERVİSİNİN DETAYLARI ÖĞRENİLECEKTİR. | | KUVER ÇEŞİTLERİ UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİLECEKTİR. | | İÇECEKLER VE BAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUNACAKTIR. |
|
| | | |
|
|
| |