of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:28:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4107
Mutfak Kalite Yönetimi
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
1. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör.Murat BAŞ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Mutfakta Kalite Yönetimi dersinde öğrencilere mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrollerini yapılması, doğru satın alma teknikleri, doğru depolama teknikleri,depo kontrollerini yapılması ve besinleri saklama yöntemlerinin öğretilmesi ve konular ile ilgili bilgi ve beceri yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1. Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü ve Besin hazırlama ve pişirmede hijyen

2. Yemeklerden numune alma ve Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme

3. Gıda maddelerinin depo giriş-çıkış kontrolleri

4. Depoların fiziki özelliklerini planlaması
Depoların ısı kontrolleri

5. İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması

6. İşlenmemiş yiyecekleri depolaması

7. Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması
Donmuş gıdaların depolanması

8. Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması
Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması
Besinlerin Tuzlanarak Saklanması

9. Besinlerin Baharatla Saklanması

10. Besinlerin Şekerle Saklanması

11. Besinlerin Kurutularak Saklanması

12. Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması

13. Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması

14.Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
15
Uzmanlık/Alan Dersi
15
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
50
Aktarılabilir Beceri Dersi
5
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:23.01.2024 15:29:00)
DK1
Kalite ve kalite süreçlerini kavramış olma
DK2
Mutfakta Yemeklerin Kalite Kontrolü, Besin Hazırlama Ve Pişirmede Hijyen
DK3
Gıda Maddelerinin Depo Giriş –Çıkış Kontrolleri
DK4
Depoların Fiziki Özelliklerini Planlaması, Depoların Isı Kontrolleri
DK5
İşlenmemiş Yiyeceklerin Depolanması
DK6
İşlenmemiş Yiyecekleri Depolaması, Hazırlanmış Yiyeceklerin Depolanması, Donmuş Gıdaların Depolanması
DK7
Besinlerin Baharatla Saklanması
DK8
Besinlerin Şekerle Saklanması
DK9
Besinlerin Kurutularak Saklanması