| | | | | | | |
Bölüm |
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:16.01.2023 14:24:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4107 | Mutfak Kalite Yönetimi | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 1. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr. Gör. Arif ÇETİN |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Mutfakta Kalite Yönetimi dersinde öğrencilere mutfakta gıda maddelerinin kalite kontrollerini yapılması, doğru satın alma teknikleri, doğru depolama teknikleri,depo kontrollerini yapılması ve besinleri saklama yöntemlerinin öğretilmesi ve konular ile ilgili bilgi ve beceri yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | 1. Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü ve Besin hazırlama ve pişirmede hijyen
2. Yemeklerden numune alma ve Mutfakta Hizmetlerin kalitesini değerlendirme
3. Gıda maddelerinin depo giriş-çıkış kontrolleri
4. Depoların fiziki özelliklerini planlaması Depoların ısı kontrolleri
5. İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması
6. İşlenmemiş yiyecekleri depolaması
7. Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması Donmuş gıdaların depolanması
8. Besinlerin Soğutma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Dondurma Yöntemiyle Saklanması Besinlerin Tuzlanarak Saklanması
9. Besinlerin Baharatla Saklanması
10. Besinlerin Şekerle Saklanması
11. Besinlerin Kurutularak Saklanması
12. Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması
13. Besinlerin Konserve Yapılarak Saklanması
14.Besinlerin Fermente Edilerek Saklanması
|
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Uzaktan Öğretim |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |