| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4106 | Dünya Mutfakları | 3.0 | 0.0 | 2.0 | 4.0 | 5.0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | ÖĞR.GÖR.ATİLLA GÖKDEMİR |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Bu derste; dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | 1 Osmanlı Saray Mutfağı-Osmanlı Saray Mutfağı Yemekleri Yapmak 2 Uzak Doğu /Asya Mutfağı 3 Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürüne Uygun Yemekleri Yapmak 4 Akdeniz Mutfağı 5 Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yapmak 6 Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mutfağı 7 Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mutfağı Yemekleri Yapmak 8 Avrupa Mutfağı 9 Avrupa Mutfağı Yemekleri Yapmak 10 Denizaşırı Ülke Mutfağı Denizaşırı Ülke Mutfağı Yemekleri Yapmak 11 İslam Dinine Uygun Yemek Hazırlama Hristiyan Dinine Uygun Yemek Hazırlama 12 Musevi Dinine Uygun Yemek Hazırlama Diğer Dinlere Uygun Yemek Hazırlama 13 Yeni Yemek Reçetesi Tasarlanması 14 Yeni Yapılan Yemeği Tadıma Sunma Yapılan Yemeğin Fotoğraflamak |
Önkoşul Dersleri | |
Ders Öğrenme-Öğretme Yöntemi | Ders Grup Çalş. / Ödevi Uygulama
|
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |