of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:09.03.2024 15:54:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4106
Dünya Mutfakları
3,0
0,0
2,0
4,0
5,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. M. Hilmi YILDIZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste; dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
1 Osmanlı Saray Mutfağı-Osmanlı Saray Mutfağı Yemekleri Yapmak
2 Uzak Doğu /Asya Mutfağı
3 Uzak Doğu ve Asya Mutfak Kültürüne Uygun Yemekleri Yapmak
4 Akdeniz Mutfağı
5 Akdeniz Mutfağı Yemekleri Yapmak
6 Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mutfağı
7 Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mutfağı Yemekleri Yapmak
8 Avrupa Mutfağı
9 Avrupa Mutfağı Yemekleri Yapmak
10 Denizaşırı Ülke Mutfağı
Denizaşırı Ülke Mutfağı Yemekleri Yapmak
11 İslam Dinine Uygun Yemek Hazırlama
Hristiyan Dinine Uygun Yemek Hazırlama
12 Musevi Dinine Uygun Yemek Hazırlama
Diğer Dinlere Uygun Yemek Hazırlama
13 Yeni Yemek Reçetesi Tasarlanması
14 Yeni Yapılan Yemeği Tadıma Sunma
Yapılan Yemeğin Fotoğraflamak
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:47:00)
DK1
-
DK2
-
DK3
-
DK4
-
DK5
-
DK6
-
DK7
-
DK8
-
DK9
-
DK10
-