| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:32:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4104 | Soğuk Mutfak | 3,0 | 0,0 | 2,0 | 4,0 | 5,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Murat BAŞ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Öğrencilere soğuk olarak servis edilen yiyecekleri hazırlama ve sunma becerisi kazandırmaktır | Dersin İçeriği | Soğuk olarak servis edilen yiyeceklerin (ordövrler, kanapeler, salatalar, soğuk soslar, zeytinyağlılar, şarküteri ürünleri, peynir tabağı, mezeler vb) hazırlanması, süslenmesi ve sunumu 1 SOĞUK MUTFAĞIN ÖZELLİKLERİ VE TEMEL PRENSİPLERİ 2 SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN MALZEMELER 3 SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN ALET VE GEREÇLER 4 ZEYTİNYAĞLI HAZIRLAMA VE SUNUM 5 MEZE HAZIRLAMA VE SUNUM 6 SALATALAR HAZIRLAMA VE SUNUM 7 ORDOVR TABAĞI , SOĞUK SANDVİÇLER HAZIRLAMA VE SUNUM 8 SOĞUK SOSLAR HAZIRLAMA VE SUNUM 9 ARA SINAV 10 SOĞUK ETLER HAZIRLAMA VE SUNUM 11 PATE VE TERİNLER 12 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİN HAZIRLAMA VE SUNUM 13 KANEPE HAZIRLAMA VE SUNUM 14 SOĞUK BÜFE SÜSLEME SANATI
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.04.2024 15:50:00) | | SOĞUK MUTFAĞIN ÖZELLİKLERİ VE TEMEL PRENSİPLERİ | | SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN MALZEMELER | | SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN ALET VE GEREÇLER | | ZEYTİNYAĞLI HAZIRLAMA VE SUNUM, MEZE HAZIRLAMA VE SUNUM | | SALATALAR HAZIRLAMA VE SUNUM, ORDOVR TABAĞI , SOĞUK SANDVİÇLER HAZIRLAMA VE SUNUM | | SOĞUK SOSLAR HAZIRLAMA VE SUNUM | | SOĞUK ETLER HAZIRLAMA VE SUNUM, PATE VE TERİNLER | | ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİN HAZIRLAMA VE SUNUM, KANEPE HAZIRLAMA VE SUNUM |
|
| | | |
|
|
| |