of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.05.2022 16:25:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4104
Soğuk Mutfak
3,0
0,0
2,0
4,0
5,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr. Gör. Taner TUNCER
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencilere soğuk olarak servis edilen yiyecekleri hazırlama ve sunma becerisi kazandırmaktır
Dersin İçeriği
Soğuk olarak servis edilen yiyeceklerin (ordövrler, kanapeler, salatalar, soğuk soslar, zeytinyağlılar, şarküteri ürünleri, peynir tabağı, mezeler vb) hazırlanması, süslenmesi ve sunumu
1 SOĞUK MUTFAĞIN ÖZELLİKLERİ VE TEMEL PRENSİPLERİ
2 SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN MALZEMELER
3 SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN ALET VE GEREÇLER
4 ZEYTİNYAĞLI HAZIRLAMA VE SUNUM
5 MEZE HAZIRLAMA VE SUNUM
6 SALATALAR HAZIRLAMA VE SUNUM
7 ORDOVR TABAĞI , SOĞUK SANDVİÇLER HAZIRLAMA VE SUNUM
8 SOĞUK SOSLAR HAZIRLAMA VE SUNUM
9 ARA SINAV
10 SOĞUK ETLER HAZIRLAMA VE SUNUM
11 PATE VE TERİNLER
12 ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİN HAZIRLAMA VE SUNUM
13 KANEPE HAZIRLAMA VE SUNUM
14 SOĞUK BÜFE SÜSLEME SANATI
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:16.01.2023 16:47:00)
DK1
-
DK2
-
DK3
-
DK4
-
DK5
-
DK6
-
DK7
-
DK8
-
DK9
-
DK10
-