| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:27:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | ASC-4103 | Hijyen Sanitasyon | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Öğr. Gör. Murat BAŞ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | İnsan sağlığını tehdit eden mikroorganizmaların bulundukları ortamdan uzaklaştırılması, sağlıklı ortamın korunması konularında bilgi sahibi olmak. Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularına açıklık getirmek. Temel kavramları tanımlamak Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularına açıklık getirmek, ilişkilendirmek Gıda güvenliği sistemlerinin öneminin farkına varmak Hijyen ve sanitasyonun tanımı, kontaminasyon kaynakları, hijyen ve sanitasyon açısından gıda işletmesi kurulması, temizlik araçları ve gıda işletmesinde temizliğin uygulanması
| Dersin İçeriği | İnsan sağlığını tehdit eden mikroorganizmaların bulundukları ortamdan uzaklaştırılması, sağlıklı ortamın korunması konularında bilgi sahibi olmak. Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularına açıklık getirmek. Temel kavramları tanımlamak Personel, su, alet-ekipman, işyeri ve gıda hijyeni konularına açıklık getirmek, ilişkilendirmek Gıda güvenliği sistemlerinin öneminin farkına varmak Hijyen ve sanitasyonun tanımı, kontaminasyon kaynakları, hijyen ve sanitasyon açısından gıda işletmesi kurulması, temizlik araçları ve gıda işletmesinde temizliğin uygulanması
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:18.01.2024 14:32:00) | | Öğrenci Hijyen ve Sanitasyon ile alakalı mutfaktaki uygulamalaraa hakim olur. | | Öğrenci besinlerin hazırlanması aşamasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olur | | Öğrenci besinlerin pişirilmesi aşamasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olur | | Öğrenci besinlerin soğutulması aşamasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olur | | Öğrenci besinlerin saklanması aşamasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olur |
|
| | | |
|
|
| |