of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:31:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ASC-4102
Pişirme Yöntemleri II
3,0
0,0
3,0
4,5
8,0
2. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Öğr.Gör.M.Ensari KALENDEROĞLU
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak.
Dersin İçeriği
1 Ön Hazırlıklar Kahvaltılıklar
2 Izgara Et Yemeklerini Pişirme Çorbalar
3 Ön Hazırlıklar Balıklar
4 Yiyecekleri Steaming(Buharda)Pişirme Kabuklu ve Kabuksuz Deniz Ürünleri
5 Ön hazırlıklar Sauting (az yağda pişen ) pişen ürünler Yumurtalar
6 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler Etler
7 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler Et Mamulleri ve Sakatatlar
8 Deep fat frying (derin yağ- bol yağ) pişen ürünler Kümes Hayvanları
9 Ön Hazırlıklar Salatalar
10 Yiyecekleri Poaching (80-90 Derecede Isınmış Suda Pişirme) Pişirme Garnitürler ve Salçalar
11 Ön Hazırlıklar Yaş Sebzeler ve Kullanımları
12 Yiyecekleri Braising Pişirme Baklagiller ve Tahıllar
13 Ön hazırlık Etleri füme pişirilme Hamur İşleri
14 Ön Hazırlıklar / Fırında (Roti) Çevirerek Pişirme Tatlılar
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
 
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.04.2024 12:34:00)
DK1
Pişirme Yöntemleri II
DK2
Pişirme Yöntemleri II
DK3
Pişirme Yöntemleri II
DK4
Pişirme Yöntemleri II
DK5
Pişirme Yöntemleri II
DK6
Pişirme Yöntemleri II