| | | | | | | |
Bölüm |
Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.01.2023 12:31:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
ASC-4102 | Pişirme Yöntemleri II | 3,0 | 0,0 | 3,0 | 4,5 | 8,0 | 2. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersi Verenler | Öğr.Gör.M.Ensari KALENDEROĞLU |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | |
E-Posta | |
Ofis Görüşme Saatleri | |
İş Telefonu | |
Dersin Amacı | Uluslararası doğrama ve pişirme yöntemlerini kullanarak çeşitli yemekler hazırlama yeterliliklerini kazandırmak. |
Dersin İçeriği | 1 Ön Hazırlıklar Kahvaltılıklar 2 Izgara Et Yemeklerini Pişirme Çorbalar 3 Ön Hazırlıklar Balıklar 4 Yiyecekleri Steaming(Buharda)Pişirme Kabuklu ve Kabuksuz Deniz Ürünleri 5 Ön hazırlıklar Sauting (az yağda pişen ) pişen ürünler Yumurtalar 6 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler Etler 7 Shallow fat frying (sığ yağ) pişen ürünler Et Mamulleri ve Sakatatlar 8 Deep fat frying (derin yağ- bol yağ) pişen ürünler Kümes Hayvanları 9 Ön Hazırlıklar Salatalar 10 Yiyecekleri Poaching (80-90 Derecede Isınmış Suda Pişirme) Pişirme Garnitürler ve Salçalar 11 Ön Hazırlıklar Yaş Sebzeler ve Kullanımları 12 Yiyecekleri Braising Pişirme Baklagiller ve Tahıllar 13 Ön hazırlık Etleri füme pişirilme Hamur İşleri 14 Ön Hazırlıklar / Fırında (Roti) Çevirerek Pişirme Tatlılar |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 100 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 0 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |