| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Yalvaç Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:17.01.2023 09:57:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | HAI-3115 | İşletme Bilimine Giriş | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 1. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | ÖNLİSANS TYYÇ:5.DÜZEY EQF-LLL:5.DÜZEY QF-EHEA:KISA DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Zeynep Demirgil | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | zeynepdemirgil@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Çarşamba-13:00/17.00 | İş Telefonu | | Dersin Amacı | İşletmeyi fonksiyonlarına göre tanımak ve işletmenin işleyişini kavramak
| Dersin İçeriği | İşletmeciliğe giriş, İşletme kuruluşu ve çeşitleri, Yönetici ve liderlik, Üretim ve pazarlama, Girişimcilik, İşletmelerde kaos yönetimi, İşletmelerde markalaşma ve İnsan kaynakları
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.01.2023 09:57:00) | | Temel işletme kavramları ile birlikte işletme çeşitlerini sınıflandırabilme | | Kuruluş çalışmalarını kavramak ve işletme büyüklüklerini ayırt edebilme | | İşletmenin hayatını devam ettirebilmesi için yönetici ve lider kavramlarını ayırt edebilme | | İşletmenin yönetim fonksiyonları içinde üretim, pazarlama ve satış, insan kaynakları, muhasebe, finans ve ARGE süreçlerini tanıyarak; planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve denetim aşamalarını analiz edebilme | | Girişimciliği ve girişimciliğin ekonomik gelişmedeki rolünü analiz edebilme | | İşletmelerde ortaya çıkacak olası problemlere çözüm yönetimini ve bu problem ortamında başarılı olmanın yollarını analiz edebilme | | Markalaşma kavramı ve marka çeşitlerini analiz edebilme |
|
| | | |
|
|
| |