| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 10:40:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | OEM-2457 | Endüstriyel Mantar Üretimi | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Ali VAR | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Orman Fakültesi, b18 | E-Posta | alivar@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | 2462146517 | Dersin Amacı | Endüstriyel Mantar özelliklerinin ve üretim aşamalarının incelenmesi | Dersin İçeriği | Genel mantar çeşitleri özelliklerinin incelenmesidir. Mantar çeşitlerinin belirlenmesi ve anlaşılması. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 20 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 20 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:29.03.2024 15:43:00) | | Mantar sektöründe mevzuat, düzenleme ve sağlanan destekler hakkında değerlendirme yapar | | Uygulamada yaygın olarak kullanılan yöntemler ile yeni geliştirilen uygulamalara hakim olur | | Farklı lignoselülozik ortamlarda yemeklik mantar üretimi programı yazar | | Farklı ortam hazırlığı ve buharla pastörizasyon işlemi uygulamaları ve sonuçlarını açıklar | | Mantar üretim uygulamalarında meydana gelen sorunlarda neden-sonuç ilişkilerini kurup çözümler üretir | | Bu alanda kullanılan tekniklerinin çevresel anlamda etkilerini yorumlar | | Bilgiye ulaşma ve bilgiyi yorumlayarak kullanma becerisinin önemini bilir |
|
| | | |
|
|
| |