of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Orman Fakültesi Orman Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:08.03.2024 13:13:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ORM-1403
Proje I
3,0
0,0
1,0
3,5
4,0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Serdar CARUS, Prof. Dr. İbrahim ÖZDEMİR, Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Doç. Dr. Ayten EROL, Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ, Prof. Dr. Ahmet TOLUNAY, Prof. Dr. Hasan ALKAN, Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, Prof. Dr. Mehmet EKER, Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN, Prof. Dr. Yasin KARATEPE, Prof. Dr. Nebi BİLİR, Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Prof. Dr. Ayşe DELİGÖZ, Doç. Dr. Nevzat GÜRLEVİK, Doç. Dr. Fatih TONGUÇ, Doç. Dr. Esra BAYAR, Prof. Dr. Mustafa AVCI, Prof. Dr. H. Tuğba DOĞMUŞ L., Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÜNAL, Prof. Dr. Ahmet Alper BABALIK, Prof. Dr. Hüseyin FAKİR, Doç. Dr. Nilüfer YAZICI, Prof. Dr. Kürşad ÖZKAN, Prof. Dr. Serkan GÜLSOY, Doç. Dr. Ahmet MERT, Doç. Dr. Şengül AKSAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ISUBÜ Orman Fakültesi Doğu Kampüsü Çünür Z-07
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
Cuma 14.00-16.00
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Ormancılıkla ilgili temel uygulama konularında proje hazırlamayı öğrenmek
Dersin İçeriği
Meşcere kuruluş ve gelişimlerinin belirlenmesi, Erozyon ve çığ kontrolü, Orman ürünleri üretim ve satışı, Ormancılık uygulamalarında teknoloji seçimi, Silvikültürel planlama ve
Orman hastalık ve zararlıları ile mücadele projeleri, 5 adet Günübirlik arazi-alan çalışması
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
40
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:11.01.2024 14:29:00)
DK1
Öğrenciler, orman mühendisliği projelerini planlama ve geliştirme becerilerini kazanırlar. Bu, onların proje kavramlarını belirlemelerini ve uygulanabilir proje planları oluşturmalarını sağlar.
DK2
Öğrenciler, saha çalışmaları yapma ve orman mühendisliği ile ilgili veri toplama tekniklerini öğrenirler. Bu, onların gerçek dünya koşullarında veri toplama ve analiz etme yeteneklerini geliştirir.
DK3
Öğrenciler, orman mühendisliği projelerinin çevresel etkilerini değerlendirme becerilerini kazanırlar. Bu, onların projelerinin çevresel sürdürülebilirliğini artırmalarını sağlar.
DK4
Öğrenciler, proje yönetimi ve liderlik becerilerini geliştirirler. Bu, onların ekipleri etkili bir şekilde yönetmelerini ve projeleri başarıyla tamamlamalarını sağlar.
DK5
Öğrenciler, orman mühendisliği projelerini ilgililere ve halka sunma becerilerini kazanırlar. Bu, onların projelerini etkili bir şekilde iletebilmelerini ve savunabilmelerini sağlar.