of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Orman Fakültesi Orman Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:12.01.2023 14:51:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
ORM-1401
Bitirme Tezi I
0,0
0,0
2,0
2,0
2,0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Serdar CARUS, Prof. Dr. İbrahim ÖZDEMİR, Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ, Prof. Dr. Ahmet TOLUNAY, Prof. Dr. Hasan ALKAN, Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, Prof. Dr. Mehmet EKER, Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN, Prof. Dr. Yasin KARATEPE, Prof. Dr. Nebi BİLİR, Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ, Prof. Dr. Ayşe DELİGÖZ, Doç. Dr. Nevzat GÜRLEVİK, Doç. Dr. Fatih TONGUÇ, Prof. Dr. Mustafa AVCI, Prof. Dr. H. Tuğba DOĞMUŞ L., Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÜNAL, Prof. Dr. Ahmet Alper BABALIK, Prof. Dr. Hüseyin FAKİR, Doç. Dr. Nilüfer YAZICI, Prof. Dr. Kürşad ÖZKAN, Prof. Dr. Serkan GÜLSOY, Doç. Dr. Ahmet MERT, Doç. Dr. Şengül AKSAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
ISUBÜ Orman Fakültesi Doğu Kampüsü Çünür Z-07
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
Cuma 14.00-10
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Öğrencinin seçilen konu kapsamında problem tanımlayarak, çözüme yönelik çalışmalar ile bireysel olarak bir tez çalışması yapabilmesi
Dersin İçeriği
Öğrencinin Bitirme tezi çalışması ile ilişkili olarak seçtiği ve danışmanı ile belirli sürelerde karşılıklı görüşerek geliştirilen bir çalışmadır. Ders kapsamında, Bitirme tezi çalışmasını destekleyen kuramsal yaklaşım, kavramlar, ulusal ve uluslararası örneklerin incelenmesi, çalışma alanı ile karşılaştırılması gerçekleştirilmektedir.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Uzaktan Öğretim
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
0
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
40
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:11.01.2024 14:23:00)
DK1
Öğrenciler, bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenir ve etik kurallar hakkında bilgi sahibi olurlar. Bu, onların kendi araştırma projelerini tasarlama ve yürütme yeteneklerini geliştirir.
DK2
Öğrenciler, veri toplama, analiz etme ve yorumlama becerilerini geliştirirler. Bu, onların araştırma bulgularını etkili bir şekilde analiz etme ve sunma yeteneklerini artırır.
DK3
Öğrenciler, akademik yazım standartlarını ve sunum tekniklerini öğrenirler. Bu, onların araştırma sonuçlarını yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde iletebilmelerini sağlar.
DK4
Öğrenciler, literatür taraması yapma ve bilimsel literatürü kritik bir şekilde değerlendirme becerilerini kazanırlar. Bu, onların alanlarındaki mevcut bilgiyi anlamalarını ve tezlerine katkıda bulunacak bilgileri seçmelerini sağlar.
DK5
Öğrenciler, tezlerini tasarlama ve proje yönetimi becerilerini geliştirirler. Bu, onların tez süreçlerini etkili bir şekilde planlama ve yönetme yeteneklerini artırır.