of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.02.2023 11:13:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YTM-0316
Tarımsal Ürünleri Kurutma Tekniği
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç. Dr. Sevil KARAASLAN
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu dersin amacı ısı ve kütle transferi prensipleriyle psikrometrinin kurutma işlemlerinde nasıl uygulanıldığının gösterilmesidir.
Dersin İçeriği
Kurutmanın temel ilkeleri, kurutma havasının psikometrik
özellikleri, kurutma için gerekli hava miktarı ve ısı enerjisi,
kurutma teorisi, kurutma evreleri, kurumanın statiği ve kinetiği,
kuruma hızını etkileyen faktörler, tarım ürünlerini ince ve kalın
tabaka halinde kurutulması, tarımsal ürünlerin kurutulmasında
kullanılan kurutucular, kurutucu seçimi, tahıl kurutma ilkeleri,
sebze ve meyve kurutma ilkeleri
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
25
Uzmanlık/Alan Dersi
45
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
10
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.02.2023 11:11:00)
DK1
Kurutmanın önemini anlamak.
DK2
Kurutmanın teorik olarak incelenmesi kavramak.
DK3
Kurutma modellerini kavramak.
DK4
İnce tabaka kuruma kuramını kavramak.
DK5
Kuru ot kuruma kuramını kavramak.
DK6
Termosifon tipi kurutucuları öğrenmek.
DK7
Sabit tepsili kurutma yöntemlerini öğrenmek.
DK8
Döner kurutucuda kurutma yöntemini öğrenmek.
DK9
Sürekli akımlı kurutucuları kavramak.
DK10
Mikrodalga kurutucuları kavramak.