| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 14:51:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YTM-309 | Ürün İşleme İlkeleri | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 3,0 | 5. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç.Dr.Sevil KARAASLAN | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | 02462146300 | Dersin Amacı | Tarımsal ürünlerin temizlenmesi. ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme, kırma ve öğütme, depolama-soğutma ve kurutma tekniklerinin kavratılmasını sağlamak. Tarımsal ürünlerin işlenmesinde kullanılan makinaların tanıtılması ürünlerin taşınması ve iletilmesi amacıyla kullanılan makinaların çalışma prensipleri ile ilgili bilgileri vermek. | Dersin İçeriği | Tarımsal ürünleri ayırma, sınıflandırma, kurutma, paketleme makinalarının teknik özelikleri, yem kırma ve öğütme prensibleri ve makinaları, ürünleri taşıma tekniği ve kullanılan makinalar, kurutma ve soğutma ekipmanları. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 30 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 16:33:00) | | Tarım ürünlerinin temizlenmesi, sınıflandırlması ve iletimindeki temel prensip ve makinaları tasarlama becerisi | | Taneli ürünlerin işlemesindeki temel prensip ve makinaları tasarlama becerisi | | taneli ürünlerin boyutlarını ölçebilme, boyutlar arasındaki ilişkilere göre ayırma ve sınıflandırma işlemlerini planlayabilme.
| | Taneli ürünlerin temel ve yardımcı ayırma özelliklerini ve bu özelliklere göre dizayn edilen düzenleri kavrayabilme. | | taneli ürünlerin nem ilişkisini kavrayabilme, nem oranlarını belirleyebilme bunlara göre kurutma işlemini planlayabilme. |
|
| | | |
|
|
| |