| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.01.2023 20:59:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBT-415 | Enzimoloji | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Doç. Dr. Dudu DEMİR | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Öğrencilere enzimler hakkında temel seviyede bilgi verme, enzim kaynakları, enzimlerin kullanım alanları, enzimlerin üretimi, saflaştırılması ve immobizilazsoyunu konuları hakkında bilgi kazandırma ve bu bilgiyi kendi alanlarında kullanabilecekleri formata çevirebilme becerisi kazandırma | Dersin İçeriği | 1.Enzimler hakkında genel bilgi 2. Enzimlerin adlandırılması ve sınıflandırılması 3.Enzim aktivitesi ve miktar tayini 4.Enzim aktivitesi üzerine etki eden faktörler 5. Mikroorganizmalar Tarafından Üretilen Enzimler, Bakteriyal Enzimler, Fungal Enzimler 6.Bitkisel Kaynaklı Enzimler 7.Hayvansal Kaynaklı Enzimler 8.Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler 9. Tekstil Endüstrisinde Kullanılan Enzimler 10. Enzimlerin ve Proteinlerin Biyoteknolojik İlaçlar ve Diğer Tıbbi Uygulamaları 11.Deterjan Endüstrisindeki Kullanılan Enzimler, Çevre Kirliliğinin Proteinlerle Temizlenmesi 12.Enzimlerin Üretimi 13.Enzimlerin Saflaştırma Yöntemleri 14.Enzim İmmobilizasyonu | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 60 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 23:23:00) | | Enzim ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olur. | | Basit enzim ve konjuge enzim hakkında bilgi sahibi olur. | | Kofaktör ve koenzim hakkında bilgi sahibi olur. | | Holoenzim hakkında bilgi sahibi olur. | | Enzimlerin sınıflandırılması ve isimlendirilmesi hakkında bilgi sahibi olur. |
|
| | | |
|
|
| |