| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:10.03.2023 16:34:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBT-414 | Enzim Kinetiği | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 8. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Doç. Dr. Dudu DEMİR | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Farklı ekosistemlerden endüstriyel enzim üreticisi mikroorganizmaların taranması, izolasyonu, konvansyonel ve moleküler yöntemlerle tanımlanması, seçilen enzimlerin mikrobiyal proses teknolojileri ile üretim optimizasyonu, saflaştırılması, immobilizasyon süreçlerinin geliştirilmesi ve pazara yönelik formülasyonlarının oluşturulması. | Dersin İçeriği | Enzimlerin Yapısı; Sınıflandırılması ve Adlandırılması Enzimlerin Yapısı; Sınıflandırılması ve Adlandırılması Enzimlerin Fermantasyon ile Üretimi Enzimlerin Saflaştırma Yöntemleri Enzimlerin Saflaştırma Yöntemleri Enzim İmmobilizasyonu Mikroorganizmalar Tarafından Üretilen Enzimler | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 100 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 100 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 100 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:15.01.2024 23:29:00) | | Enzim ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olur. | | Km ve Vmax değerleri hakkında bilgi sahibi olur. | | Michaelis-Menten grafiği hakkında bilgi sahibi olur. | | Lineweaver–Burk grafiği hakkında bilgi sahibi olur. | | Eadie–Hofstee grafiği hakkında bilgi sahibi olur. |
|
| | | |
|
|
| |