| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:05.04.2024 16:14:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBT-312 | Mikrobiyal Biyoteknoloji | 2,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 4,0 | 6. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof. Dr. Cafer EKEN | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bu dersin amacı biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmalar hakkında bilgi edinmek ve bunların zirai, medikal ve çevre biyoteknolojilerinde kullanım alanlarını anlatmaktır. | Dersin İçeriği | Mikroorganizmaların ziraat, gıda, medikal ve çevre biyoteknolojilerinde kullanım alanları | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 100 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 100 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 100 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:05.04.2024 15:58:00) | | Biyoteknolojinin temel prensiplerini anlar. | | Biyoteknolojide kullanılan önemli mikroorganizmaları tanır. | | Fermantasyonun teknik prensiplerini öğrenir. | | Mikrobiyal biyoteknolojide yapılan temel işlemleri anlar | | Biyolojik ürün üretiminde deneyim kazanır. |
|
| | | |
|
|
| |