| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:29.03.2024 16:50:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBT-104 | Mikrobiyoloji | 2,0 | 0,0 | 2,0 | 4,0 | 4,0 | 2. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Dr. Öğr. Üyesi Sercan ÖNDER Dr. Öğr. Üyesi Civan ÇELİK | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Mikrobiyoloji temel bir biyoloji bilimi olarak; canlı hayatı anlamamızda bize yardımcı olan en önemli araştırma verilerini sağlar. Yani yaşam olayları arkasında yatan çok önemli ve karmaşık fiziksel, kimyasal prensipleri anlamamıza yardımcı olur. Bunların anlaşılmasında çok önemli bilgiler daha basit yapıya sahip mikroorganizmalar üzerinde yürütülen çalışmalar sonucu elde edilmiştir. Uygulamalı bir biyoloji bilimi olarak Tıpta, veterinerlikte, tarımda ve endüstride çok önemli problemlerin çözülmesinde bize yardımcı olmaktadır. | Dersin İçeriği | Mikroorganizma ve mikrobiyoloji, mikrobiyolojinin temel ve uygulamalı bilgileri, beslenme ve metabolizma, mikrobiyel büyüme ve kontrolü, hücre yapısı ve fonksiyonlarının temel prensipleri, biyoçeşitlilik ve sınıflandırması, hayvan ve bitkilerdeki hastalıkları, mikroorganizmaların gıda ve ziraat alanındaki rolleri ve mikroorganizmaların kullanıldığı endüstriyel ve biyoteknolojik işlemler | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 25 | Destek Dersi | 22 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:29.03.2024 16:46:00) | | Geçmişten günümüze mikrobiyoloji alanındaki gelişmeler hakkında fikir sahibi olur. | | Mikroorganizma sınıflamasının temel prensibini bilir.
| | Mikroorganizmaların hücre yapıları hakkında genel bir fikirleri olur. | | Mikroorganizmaların hücre yapıları hakkında genel bir fikirleri olur. | | Mikroorganizmaların gelişim istekleri için gerekli olan koşullar hakkında bilgi sahibi olurlar
| | Mikrobiyal gelişmenin baskılanması ve kontrolü edilmesini bilirler |
|
| | | |
|
|
| |