of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.01.2023 18:08:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YTB-404
Yemeklik Tane Baklagiller
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
8. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
2-Muharrem KAYA
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Yemeklik tane baklagillerin önemi ve besin değerlerini açıklamak, tane baklagil cinslerinin köken ve sınıflandırmalarını yapmak, nohut, mercimek, fasulye, bakla, bezelye ve börülcenin yetiştirme tekniklerini öğretebilmektir
Dersin İçeriği
Yemeklik tane baklagillerin beslenme, ekim nöbeti ve ekonomideki önemleri
Baklagillerde kalite kriterleri ve anti besinsel maddeler
Baklagil cins ve türlerinin orijini ve sınıflandırmaları
Ülkemizde baklagil sorunlarının belirlenmesi, AB ve Türkiye’deki yemeklik baklagil mevzuatının karşılaştırılması
Yemeklik tane baklagillerin adaptasyonu ve en uygun yetiştirme teknikleri
Yemeklik tane baklagillerin önemli hastalık ve zararlıları
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.07.2021 11:35:00)
DK1
Beslenmede protein açığının önemini açıklar
DK2
Bölgelere göre ekim nöbeti sistemlerine karar verir
DK3
Yemeklik tane baklagil cins ve türlerini teşhis eder
DK4
Yemeklik baklagil yetiştiriciliği sorunları ve çözüm önerilerini tanımlar
DK5
Nohut, mercimek, fasulye, bakla, bezelye ve börülce cinslerini yetiştirir