of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:46:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YTB-308
Keyf Bitkileri
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. İsa TELCİ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
 
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
 
Dersin Amacı
Bu derste, tarla bitkileri bölümü lisans öğrencilerine, tütün ve ekonomik öneme sahip diğer bazı keyf bitkilerinin yetiştirme tekniklerinin genel ilkeleri, yetiştirme tekniği uygulamalarının verim ve kaliteye etkileri ve bu uygulamalar arasındaki etkileşimler açıklanacaktır
Dersin İçeriği
Keyif Bitkilerinin tanımı botaniği, iklim istekleri, yetiştiriciliği, kimyasal yapısı, analiz yöntemleri

Tütün, şerbetçi otu, anason, çay bitkileri hakkında detaylı bilgiler
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:53:00)
DK1
1-Tütün, anason, şerbetçi otu çay gibi bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenme;
DK2
2-Kaliteli tütün yaprağının fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilme
DK3
3-Kaliteli tütün yetiştirmek için gerekli iklim ve toprak özellikleri hakkında bilgi sahibi olma;
DK4
4-Türk tipi ve Amerikan tipi tütün yetiştiriciliğini öğrenme;
DK5
5-Anoson tarımı hakkında bilgi sahibi olma;
DK6
6-Şerbetçi otu tarımı hakkında bilgi sahibi olma;
DK7
7-Tütün, anason ve şerbetçi otu hastalık ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olma;
DK8
8-Keyf bitkilerinin endüstride kullanım alanları hakkında bilgi edinmek.