| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:46:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YTB-308 | Keyf Bitkileri | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 6. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof. Dr. İsa TELCİ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | | Dersin Amacı | Bu derste, tarla bitkileri bölümü lisans öğrencilerine, tütün ve ekonomik öneme sahip diğer bazı keyf bitkilerinin yetiştirme tekniklerinin genel ilkeleri, yetiştirme tekniği uygulamalarının verim ve kaliteye etkileri ve bu uygulamalar arasındaki etkileşimler açıklanacaktır | Dersin İçeriği | Keyif Bitkilerinin tanımı botaniği, iklim istekleri, yetiştiriciliği, kimyasal yapısı, analiz yöntemleri
Tütün, şerbetçi otu, anason, çay bitkileri hakkında detaylı bilgiler
| Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:53:00) | | 1-Tütün, anason, şerbetçi otu çay gibi bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenme; | | 2-Kaliteli tütün yaprağının fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilme | | 3-Kaliteli tütün yetiştirmek için gerekli iklim ve toprak özellikleri hakkında bilgi sahibi olma; | | 4-Türk tipi ve Amerikan tipi tütün yetiştiriciliğini öğrenme; | | 5-Anoson tarımı hakkında bilgi sahibi olma; | | 6-Şerbetçi otu tarımı hakkında bilgi sahibi olma; | | 7-Tütün, anason ve şerbetçi otu hastalık ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olma; | | 8-Keyf bitkilerinin endüstride kullanım alanları hakkında bilgi edinmek. |
|
| | | |
|
|
| |