| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 16:30:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBB-411 | Turunçgiller | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 4,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Doç. Dr. Derya ERBAŞ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | deryaerbas@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | | İş Telefonu | 0246 214 63 65 | Dersin Amacı | Bu dersin amaçı subtropik meyvelerin önemi, çeşitleri ve özellikleri, biyolojik ve ekolojik istekleri, çoğaltım yöntemleri, bahçe kurulması, bakımı, subtropik meyvelerin hasadı, ambalajlanması, muhafazası ve değcrlendirilmesi konularında bahçe bitkileri bölümü öğrencilerine bilgi vermektir. | Dersin İçeriği | Turunçgiller (portakal, limon, mandarin, altıntop, laym), Muz ve Avokado yetiştiriciliği, hasadı ve pazarlaması konuları anlatılacaktır. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.01.2023 14:54:00) | | Subtropik meyvelerin neler olduğunu Öğrenir. | | Subtropik meyvelerin dünya ve ülke ekonomisindeki ekonomik önemlerini, üretimlerini ve dünyadaki önemli yetiştirici ülkeleri bilir. | | Subtropik meyvelerin sınıflandırılmalarını, tür ve çeşitlerini ve bunların özelliklerini öğrenir. | | Subtropik meyvelerin morfolojik ve biyolojik özelliklerini bilir. | | Subtropik Meyvelerin Yetiştirilmesiyle ilgili gereksinim duyulan yetiştirme koşullarını öğrenir. | | Subtropik Meyvelerin gıda amaçlı (taze tüketim, reçel- marmelat; dondurma, vb) ve endüstriyel amaçlı (parfümeri sanayi, vb) olanlarını öğrenir. | | Subtropik Meyvelerin hasat edilmesini, ambalajlanmasını, depolanması ve pazarlanmasını öğrenir.r |
|
| | | |
|
|
| |