of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 16:30:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YBB-411
Turunçgiller
2,0
0,0
0,0
2,0
4,0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç. Dr. Derya ERBAŞ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
deryaerbas@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
0246 214 63 65
Dersin Amacı
Bu dersin amaçı subtropik meyvelerin önemi, çeşitleri ve özellikleri, biyolojik ve ekolojik istekleri, çoğaltım yöntemleri, bahçe kurulması, bakımı, subtropik meyvelerin hasadı, ambalajlanması, muhafazası ve değcrlendirilmesi konularında bahçe bitkileri bölümü öğrencilerine bilgi vermektir.
Dersin İçeriği
Turunçgiller (portakal, limon, mandarin, altıntop, laym), Muz ve Avokado yetiştiriciliği, hasadı ve pazarlaması konuları anlatılacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.01.2023 14:54:00)
DK1
Subtropik meyvelerin neler olduğunu Öğrenir.
DK2
Subtropik meyvelerin dünya ve ülke ekonomisindeki ekonomik önemlerini, üretimlerini ve dünyadaki önemli yetiştirici ülkeleri bilir.
DK3
Subtropik meyvelerin sınıflandırılmalarını, tür ve çeşitlerini ve bunların özelliklerini öğrenir.
DK4
Subtropik meyvelerin morfolojik ve biyolojik özelliklerini bilir.
DK5
Subtropik Meyvelerin Yetiştirilmesiyle ilgili gereksinim duyulan yetiştirme koşullarını öğrenir.
DK6
Subtropik Meyvelerin gıda amaçlı (taze tüketim, reçel- marmelat; dondurma, vb) ve endüstriyel amaçlı (parfümeri sanayi, vb) olanlarını öğrenir.
DK7
Subtropik Meyvelerin hasat edilmesini, ambalajlanmasını, depolanması ve pazarlanmasını öğrenir.r