of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:12.01.2024 16:16:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YBB-410
Bağcılık II (Özel Bağcılık)
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
8. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Dr.öğr.üyesi Filiz HALLAÇ TÜRK
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
filizhallac@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
 
İş Telefonu
2146222
Dersin Amacı
Asma tür, çeşit ve anaçlarının beslenme, büyüme ve gelişme fizyolojisi ile verim ve kalite konusundaki temel bilgileri vermek ve bağcılık konusunda karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını öğretmek
Dersin İçeriği
Asmanın beslenme fizyolojisi (fotosentez, solunum, su ve mineral madde alımı vb.) ve bunların yetiştiricilikteki önemi, asmanın büyüme ve gelişme fizyolojisi (fenolojik gelişme devreleri, dinlenme, vegetatif ve generatif gelişme), döllenme biyolojisi, tane tutum şekilleri, olgunlaşma, tanenin fiziksel ve kimyasal yapısı, olgunlaşmaya etki eden faktörler, bağcılıkta büyümeyi düzenleyici madde kullanımı ve uygulamaları
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:17.02.2023 16:03:00)
DK1
Asmanın beslenme ile büyüme gelişme fizyolojisi kapsamında yer alan bilgileri öğrenir
DK2
Bağcılıkta verim ve kalite üzerine etki eden faktörleri öğrenir ve bu konuda karşılaşılan sorunlara çözüm getirir
DK3
Üzümün olgunlaşması ile bu süreçte meydana gelen fiziksel ve kimyasal değişimleri öğrenir
DK4
Büyümeyi düzenleyicilerin bağcılıkta hangi amaçlarla ve nasıl uygulandığını öğrenir
DK5
Fizyoloji ve biyoloji bilim dallarındaki temel kavram ve bilgileri kullanarak, bağcılığın daha ekonomik bir tarım kolu haline getirilmesi için yapılabilecek uygulamaları öğrenir