| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:22.02.2023 13:59:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBB-312 | Kültür Mantarı Yetiştiriciliği | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 8. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof.Dr. Hakan AKTAŞ | Dersin Yardımcıları | Yok | Ofis Yeri | 318-B | E-Posta | hakanaktas@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Yok | İş Telefonu | 6216 | Dersin Amacı | Bu dersin amacı öğrencilerin; Ülkemiz için önemli bir tarımsal üretim potansiyelini barındıran kültür mantarı yetiştiriciliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Öğrencilere, kompost hazırlama ve mantar yetiştirme aşamalarındaki kültürel işlemler, iklimlendirme, karşılaşılabilecek problemler ve çözümleri konularında gerekli bilgiler verilerek bir mantar işletmesini idare edebilecek seviyeye gelmelerini sağlamaktır. | Dersin İçeriği | Kültür mantarının canlılar âlemindeki yeri, ekonomik önemi, besin değeri, mantar üretim sistemleri, kompost yapımı teknikleri ve kullanılan materyaller, üretim aşamaları, iklim kontrolü ve kültürel işlemler, hastalık ve zararlı kontrolü, hasat işlemeri, depolama. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 20 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 20 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.01.2023 03:49:00) | | Kültür mantarı üretim sistemlerini öğrenmek | | Kompost hazırlama yöntemlerini öğrenmek ve uygulayabilmek | | Sürdürülebilir üretimi destekleyecek farklı kompost reçeteleri geliştirebilmek | | Kültür mantarı üretiminde üretim aşamalarını anlamak, yorumlayabilmek | | Mantarın üretiminin tarihçesini , ekonomik önemini ve besin değerini öğretmek |
|
| | | |
|
|
| |