Dersin İçeriği | Eşeyli Çoğaltma (Generatif, tohumla çoğaltma), Eşeysiz çoğaltma (çelikle, daldırma, piçlerle, rizom gövde, yumru, aşı, apomiktik ve doku kültürü ile çoğaltma), Fide yetiştirmenin amacı ve yetiştirme teknikleri (fide yetiştirme yerleri, fide yetiştirme kapları, kullanılan ortamlar, fide yetiştirme harçlarının hazırlanması, aşılı fide yetiştirme tekniği, fide kalitesi, fide dikimi), Bağcılıkta çoğaltma yöntemleri, Anaçlar, Coğaltma materyalinin alınacağı omca ve dalların seçimi, Celikle çoğaltma, Köklenmeyi uyarıcı uygulamalar, Aşı ile çoğaltma, Tüplü asma fidanı ve açık köklü asma fidanı üretim teknikleri, Bağda aşılama teknikleri (göz aşıları, kalem aşıları), Daldırma ile çoğaltma, Doku kültürü ile çoğaltma şekilleri. |