| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:59:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YBB-202 | Genel Sebzecilik | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 6. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof. Dr. Hüsnü ÜNLÜ | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | ISUBÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ | E-Posta | husnuunlu@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | - | İş Telefonu | 0246 214 62 18 | Dersin Amacı | Sebze üretimi ile ilgili temel bilgileri kazandırmak ve karşılaşılabilecek sorunlara yönelik çözüm üretebilme potansiyeline sahip olmak. | Dersin İçeriği | Sebzenin tanımı, sebzelerin sınıflandırılması, sebzelerin beslenme ve sağlık bakımından önemi, sebzecilik bölgelerimiz ve sebzecilik işletme şekilleri, sebzelerin ekolojik istekleri, sebzelerin çoğaltılması, sebze bahçesinin kurulması ve sebzelerin depolanması. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 50 | Uzmanlık/Alan Dersi | 50 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:20.01.2023 11:59:00) | | Sebze tanımını ve sınıflandırılmasını bilmek. | | Sebzelerin insan sağlığı açısından önemini bilmek. | | Sebzelerin yetiştiriciliğinde ekolojik faktörlerin olumlu ve olumsuz etkilerini bilmek. | | Sebzelerin üretiminde örtüaltı yapılarının kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak. | | Sebzelerin genel üretim metotlarını bilmek. | | Sebzelerin hasat ve muhafazası hakkında bilgi sahibi olmak. | | Sebzecilik sektörünün problemleri hakkında bilgi sahibi olmak. |
|
| | | |
|
|
| |