| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Zootekni | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:17.02.2023 14:05:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YZB-424 | Büyükbaş Hayvan Yetiştirme | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 8. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Prof.Dr.Yalçın BOZKURT | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | | E-Posta | yalcinbozkurt@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | salı 14-15 | İş Telefonu | 2146344 | Dersin Amacı | Büyükbaş Hayvan Yetiştirme konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olmak | Dersin İçeriği | Bu dersle, öğrencilere süt ve besi sığırcılığı sistemleri, süt ve beside kullanılan hayvan ırkları, hayvanların bakımı ve beslenmesi, süt verimini etkileyen faktörler, rasyon hazırlama, sütcülüke ve besiciliktede karlılık ve büyükbaş hayvanlarda görülen metabolik hastalıklar konusunda teorik ve pratik bilgiler verilecektir | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 40 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:05.04.2024 12:33:00) | | Büyükbaş Hayvan Yetiştirme konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olmak | | öğrencilere süt ve besi sığırcılığı sistemleri, süt ve beside kullanılan hayvan ırkları, hayvanların bakımı ve beslenmesi ie ilgili beceri kazanimlari | | öğrencilere yetiştirme sistemleri, laktasyon meme anatomisi, sistemleri, süt ve beside verim kayıtları, hayvanların sağım teknıkleri ile ilgili beceri kazanimlari | | öğrencilere süt ve et rıkı hayvanların özellikleri ile ırkı tanıma için gerekli morfolojik ve fızyolojik özellikleri tanıma ile ilgili beceri kazanimlari | | Süt ve besi ibarınakları özellikleri, karkas ve et kalitesi özellileri ile beside karlılık içim optımum rasyon hazırlama teknıkleri becerisi kazanma |
|
| | | |
|
|
| |