of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Zootekni
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:17.02.2023 14:05:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YZB-424
Büyükbaş Hayvan Yetiştirme
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
8. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof.Dr.Yalçın BOZKURT
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
 
E-Posta
yalcinbozkurt@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
salı 14-15
İş Telefonu
2146344
Dersin Amacı
Büyükbaş Hayvan Yetiştirme konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olmak
Dersin İçeriği
Bu dersle, öğrencilere süt ve besi sığırcılığı sistemleri, süt ve beside kullanılan hayvan ırkları, hayvanların bakımı ve beslenmesi, süt verimini etkileyen faktörler, rasyon hazırlama, sütcülüke ve besiciliktede karlılık ve büyükbaş hayvanlarda görülen metabolik hastalıklar konusunda teorik ve pratik bilgiler verilecektir
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
40
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:05.04.2024 12:33:00)
DK1
Büyükbaş Hayvan Yetiştirme konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olmak
DK2
öğrencilere süt ve besi sığırcılığı sistemleri, süt ve beside kullanılan hayvan ırkları, hayvanların bakımı ve beslenmesi ie ilgili beceri kazanimlari
DK3
öğrencilere yetiştirme sistemleri, laktasyon meme anatomisi, sistemleri, süt ve beside verim kayıtları, hayvanların sağım teknıkleri ile ilgili beceri kazanimlari
DK4
öğrencilere süt ve et rıkı hayvanların özellikleri ile ırkı tanıma için gerekli morfolojik ve fızyolojik özellikleri tanıma ile ilgili beceri kazanimlari
DK5
Süt ve besi ibarınakları özellikleri, karkas ve et kalitesi özellileri ile beside karlılık içim optımum rasyon hazırlama teknıkleri becerisi kazanma