of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Zootekni
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:08.11.2023 16:20:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YZB-414
Organik Hayvansal Üretim
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
8. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Doç. Dr. Musa YAVUZ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
2.KAT 285 NOLU ODA
E-Posta
musayavuz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Salı 13:00-14:30
İş Telefonu
02462146350
Dersin Amacı
Organik hayvancılığın temel prensiplerini anlamak ve geliştirmek
Dersin İçeriği
Son yıllarda, özellikle gıda güvenliği açısından tüketici bilincinin artması sonucu, organik olarak üretilmiş hayvansal ürünlere karşı önemli bir talep bulunmaktadır. Gerek organik ürünlere karşı olan talebi karşılamak ve gerekse de hayvan etiğini dikkate almak amacıyla organik hayvancılık önerilmektedir. Bu amaçla bu ders kapsamında organik hayvancılık ve gıda güvenliği, organik kökenli hayvansal ürünlerin yeri ve önemi, dünyada ve ülkemizde organik hayvancılığın durumu, organik havyacılığın bilimsel esasları, organik hayvansal üretim işletmelerinin kurulması, organik hayvancılıkta hayvan beslemenin yeri ve önemi, organik et, süt, yumurta ve bal üretimi ile organik hayvancılıkta kontrol ve sertifikasyon uygulamaları anlatılmaktadır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.11.2023 12:59:00)
DK1
Organik tarım hakkında bilgi sahibi olur.
DK2
Organik yem hammaddesi yetiştiriciliği ve temini hakkında bilgi sahibi olur.
DK3
Organik kanatlı yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur.
DK4
Organik ruminant yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olur.
DK5
Organik tarım ve hayvancılık sertifikasyonu hakkında bilgi sahibi olur.