of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Ziraat Fakültesi Zootekni
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:03.11.2023 10:37:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
YZB-319
Yemler Bilgisi ve Teknolojisi
3,0
0,0
0,0
3,0
5,0
5. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Doç. Dr. Musa YAVUZ
Dersin Yardımcıları
-
Ofis Yeri
2.KAT 285 NOLU ODA
E-Posta
musayavuz@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Salı 13:00-14:30
İş Telefonu
02462146350
Dersin Amacı
Hayvan beslemede yemin yeri ve önemi, hayvanların beslenmesinde kullanılan yem hammaddeleri ve bunların besin maddeleri içerikleri, bu besin maddelerini tespit etmede kullanılan yöntemler, yem hammaddelerinin değer ve kalitelerine etki eden faktörler, kalitelerini artırma ve tespit etme yöntemleri, saklama yöntemleri, hayvan beslemede kullanım olanakları, elde ediliş teknolojileri, yem katkı maddeleri, yemlerde bulunan beslenmeyi engelleyici faktörler ve etkileri ile yemlerde gelişen mikroorganizmalar, toksinler ve korunma yollarının tanıtılması
Dersin İçeriği
Yemin tanımı ve sınıflandırılması, kaba ve yoğun yemlerin tanıtılması,yem katkı maddeleri, yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yemlerin depolanması ve yemlerde bulunan beslenmeyi engelleyici maddeler.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
100
Uzmanlık/Alan Dersi
0
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.11.2023 10:17:00)
DK1
Hayvan beslemede yemin yeri ve önemini öğrenir
DK2
Yemlerin içeriğini ve sınıflandırılmasını bilir
DK3
Hayvan beslemede kullanılan yem hammaddeleri ve özelliklerini tanır
DK4
Yemlerin nitelikleri üzerine etki eden etmenleri tanır
DK5
Yemlerin depolanma yöntemlerini öğrenir
DK6
Temel yem katkı maddelerini tanır