| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Zootekni | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:09.01.2024 15:56:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YZB-304 | Kanatlı Hayvan Yetiştirme I | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 4,0 | 6. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Arş. Gör. Dr. Arzu ÜÇTEPE | Dersin Yardımcıları | - | Ofis Yeri | oda 257 | E-Posta | arzuuctepe@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | haftaiçi 08:30-17:00 | İş Telefonu | dahili 6353 | Dersin Amacı | Dersin amacı, kanatlı hayvan yetiştirme ile ilgili üretim teknikleri, kanatlı hayvanların bakımı, yönetimi ve hastalıkları konularında temel bilgiye sahip olabilmektir. | Dersin İçeriği | Bu ders tavuk ırklarını, ticari etlik ve yumurtacı hibritleri, tavukların anatomi ve fizyolojisi, et ve yumurta üretimi için sürü yönetimi, besleme, kuluçka, üretim sistemleri, kanatlı hayvanların ıslahı, sağlık koruma ve diğer kanatlı türleri hakkında genel bilgileri içerir. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 100 | Destek Dersi | 90 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 70 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 70 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:02.04.2024 10:08:00) | | Hayvansal üretimde kanatlı hayvanların özellikle tavuk yetiştirme ile ilgili damızlık üretimi, kuluçkacılık ve ticari yumurta ile tavuk eti üretim tekniklerini öğrenir. | | Tavuçuluğun sahip olduğu üretim etkenliği ve potansiyelini ortaya koyarak,tavukçuluk işletmelerinde amaca yönelik bakım koşullarını bilir. | | Alternatif kanatlı türlerinin genel verim özelliklerini, bakım ve idaresine ilişkin öteknikleri bilir. | | Ülke ve dünya ekonomisi içinde tavukçuluğun önemini, günümüzde ulaşılan üretim, performans ve tüketim değerlerini bilir | | Saf ırklar/hatlar ile hibritler arasındaki farkı, bunların yetiştirilme amaçlarını bilir. | | Tavuğun biyolojik yapısını, yumurta ve et üretiminin temel bilimsel esaslarını bilir.
| | Embriyonik gelişim ve kuluçka konularının temel bilimsel esaslarını bilir.
| | Kümesler ve ekipmanları, hayvanların çevresel koşul ihtiyaçlarının temel bilimsel esaslarını bilir.
| | Etlik piliç ve yumurta tavuğu yetiştiriciliğinin temel bilimsel esaslarını bilir. | | Damızlık tavuk yetiştiriciliğinin temel bilimsel esaslarını bilir. |
|
| | | |
|
|
| |