| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:02.11.2023 13:34:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | YZB-301 | Yemler Bilgisi ve Teknolojisi | 3,0 | 0,0 | 0,0 | 3,0 | 6,0 | 5. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Doç. Dr. Musa YAVUZ | Dersin Yardımcıları | - | Ofis Yeri | 2.KAT 285 NOLU ODA | E-Posta | musayavuz@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Salı 13:00-14:30 | İş Telefonu | 02462146350 | Dersin Amacı | Hayvan beslemede yemin yeri ve önemi, hayvanların beslenmesinde kullanılan yem hammaddeleri ve bunların besin maddeleri içerikleri, bu besin maddelerini tespit etmede kullanılan yöntemler, yem hammaddelerinin değer ve kalitelerine etki eden faktörler, kalitelerini artırma ve tespit etme yöntemleri, saklama yöntemleri, hayvan beslemede kullanım olanakları, elde ediliş teknolojileri, yem katkı maddeleri, yemlerde bulunan beslenmeyi engelleyici faktörler ve etkileri ile yemlerde gelişen mikroorganizmalar, toksinler ve korunma yollarının tanıtılması amaçlanmaktadır. | Dersin İçeriği | Yemin tanımı ve sınıflandırılması, kaba ve yoğun yemlerin tanıtılması,yem katkı maddeleri, yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yemlerin depolanması ve yemlerde bulunan beslenmeyi engelleyici maddeler. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 100 | Uzmanlık/Alan Dersi | 0 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:09.11.2023 10:13:00) | | Hayvan beslemede yemin yeri ve önemini öğrenir
| | Yemlerin içeriğini ve sınıflandırılmasını bilir
| | Hayvan beslemede kullanılan yem hammaddeleri ve özelliklerini tanır
| | Yemlerin nitelikleri üzerine etki eden etmenleri tanır
| | Yemlerin depolanma yöntemlerini öğrenir
| | Temel yem katkı maddelerini tanır |
|
| | | |
|
|
| |