| | | | | | | |
Bölüm |
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği |
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 20:41:00) |
Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı |
SUM-802 | Balık Yemekleri ve Sağlığımız | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 6. Yarıyıl |
Dersin Dili | Türkçe |
Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersi Verenler | Prof. Dr. Levent İZCİ |
Dersin Yardımcıları | |
Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
|
E-Posta | esuf@isparta.edu.tr |
Ofis Görüşme Saatleri | Mesai Saatleri |
İş Telefonu | 246 214 6400 |
Dersin Amacı | Bilinçli tüketiciler yanında balıkların tüketiminde ürün yelpazesinin ne kadar geniş olabileceği ve sağlıklı beslenme konusundaki önemi konularında farkındalık oluşturmaktır. |
Dersin İçeriği | Balık satış noktalarındaki balık türleri, Dünya ve ülkemiz balık üretim ve tüketim miktarları, taze balık nasıl anlaşılır, balık besin içerikleri, sağlık açısından balığın önemi, farklı balık tüketim yöntemleri |
Önkoşul Dersleri | |
Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze |
DERSİN KATEGORİSİ |
Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) |
Temel Mesleki Ders | 60 |
Uzmanlık/Alan Dersi | 40 |
Destek Dersi | 0 |
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 |
Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |