of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 20:41:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-802
Balık Yemekleri ve Sağlığımız
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. Levent İZCİ
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai Saatleri
İş Telefonu
246 214 6400
Dersin Amacı
Bilinçli tüketiciler yanında balıkların tüketiminde ürün yelpazesinin ne kadar geniş olabileceği ve sağlıklı beslenme konusundaki önemi konularında farkındalık oluşturmaktır.
Dersin İçeriği
Balık satış noktalarındaki balık türleri, Dünya ve ülkemiz balık üretim ve tüketim miktarları, taze balık nasıl anlaşılır, balık besin içerikleri, sağlık açısından balığın önemi, farklı balık tüketim yöntemleri
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:07.03.2024 10:09:00)
DK1
Balık satış noktalarında satışa sunulan balıklarımızı tanımak.
DK2
Balıklarda tazeliğin tespit edilebilmesi.
DK3
Balıkların besin içeriği ve sağlıklı beslenmedeki yerinin anlaşılması.
DK4
Balık türlerine göre pişirme yöntemlerini değerlendirebilme.
DK5
İnovatif yaklaşımlarla farklı balık yemekleri hazırlayabilmek.