| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 16:03:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | SUM-7455 | Balıkçılık Yönetimi | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA | Dersin Yardımcıları | yok | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
| E-Posta | esuf@isparta.edu.tr
| Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400 | Dersin Amacı | Doğal balık populasyonlarının varlığı, verimliliği ve sürekliliği için gerekli olan biyolojik süreçleri öğretmek; balık popülasyonunun dinamiğinde üreme, beslenme, büyüme, ölüm, göç gibi niceliklerin matematiksel modellenmesi ve stokların işletilmesinde kullanımı prensiplerini öğretmek; gerekli hesaplamalar konusunda beceri kazandırmak ve bu yolla Su ürünleri mühendislerine balıkçılık yönetimi konularında bilgi ve uygulama alt yapısı oluşturmak
| Dersin İçeriği | Balıkçılık Biyolojisi temel Konuları, Populasyon ve stok kavramı, kapsamı, balıkçılıktaki anlamı, Populasyon dinamiği: balık populasyonlarında denge ve dengenin unsurları, populasyonların yapısı, büyüme, beslenme, üreme, göç, göç ve sürü oluşturma stratejileri, ölüm olgusunun bileşenleri, mortalitenin belirlenmesi ve yorumu, Bunların modellenmesi, stoka katılım, Stok tespiti ve stok yönetimi, Av parametreleri ve av analizleri, | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Alan Dersi | 10 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 10 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 20 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:26:00) | | Balıkçılık yönetimi ihtiyacı, kavramı, amaçları ve bileşenlerini öğrenme; | | Global ölçekte, ulusal ve paylaşılan Balık stoklarında meydana gelen değişimler, azalmalar ve nedenlerini öğrenme | | Balıkçılık Yönetimine yaklaşımlar ve uygulanan yöntemleri öğrenme; | | Ulusal balıkçılık yönetimi yapılanması, kurumlar ve paydaşları öğrenme; | | Uluslararası balıkçılık yönetim ihtiyacı, bölgesel yapılanmalar ve Türkiye ile ilişkileri öğrenme; | | FAO Sorumlu balıkçılık ilkeleri kodu ve uygulamasını öğrenme | | Balıkçılık Yönetiminde Su ürünleri Mühendisinin yeri ve görevlerini öğrenme. |
|
| | | |
|
|
| |