of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 16:03:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7455
Balıkçılık Yönetimi
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA
Dersin Yardımcıları
yok
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Doğal balık populasyonlarının varlığı, verimliliği ve sürekliliği için gerekli olan biyolojik süreçleri öğretmek; balık popülasyonunun dinamiğinde üreme, beslenme, büyüme, ölüm, göç gibi niceliklerin matematiksel modellenmesi ve stokların işletilmesinde kullanımı prensiplerini öğretmek; gerekli hesaplamalar konusunda beceri kazandırmak ve bu yolla Su ürünleri mühendislerine balıkçılık yönetimi konularında bilgi ve uygulama alt yapısı oluşturmak

Dersin İçeriği
Balıkçılık Biyolojisi temel Konuları, Populasyon ve stok kavramı, kapsamı, balıkçılıktaki anlamı, Populasyon dinamiği: balık populasyonlarında denge ve dengenin unsurları, populasyonların yapısı, büyüme, beslenme, üreme, göç, göç ve sürü oluşturma stratejileri, ölüm olgusunun bileşenleri, mortalitenin belirlenmesi ve yorumu, Bunların modellenmesi, stoka katılım, Stok tespiti ve stok yönetimi, Av parametreleri ve av analizleri,
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
10
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
10
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:26.03.2024 14:26:00)
DK1
Balıkçılık yönetimi ihtiyacı, kavramı, amaçları ve bileşenlerini öğrenme;
DK2
Global ölçekte, ulusal ve paylaşılan Balık stoklarında meydana gelen değişimler, azalmalar ve nedenlerini öğrenme
DK3
Balıkçılık Yönetimine yaklaşımlar ve uygulanan yöntemleri öğrenme;
DK4
Ulusal balıkçılık yönetimi yapılanması, kurumlar ve paydaşları öğrenme;
DK5
Uluslararası balıkçılık yönetim ihtiyacı, bölgesel yapılanmalar ve Türkiye ile ilişkileri öğrenme;
DK6
FAO Sorumlu balıkçılık ilkeleri kodu ve uygulamasını öğrenme
DK7
Balıkçılık Yönetiminde Su ürünleri Mühendisinin yeri ve görevlerini öğrenme.