| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:26.03.2024 18:21:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | SUM-7413 | Su Ürünleri Mevzuatı | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 2,0 | 7. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Zorunlu | Dersi Verenler | Prof.Dr.Abdullah DİLER | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
| E-Posta | esuf@isparta.edu.tr
| Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400
| Dersin Amacı | Su ürünleri ile ilgili kanun, tüzük, kararname ve yönetmelikler hakkında bilgi kazandırmak. Mezun Su Ürünleri Mühendisleri’nin sektöründe yapacakları uygulamalarda su ürünleri mevzuatını göz önünde bulundurmalarını sağlamak. | Dersin İçeriği | Su ürünleri sektörü, su ürünleri mevzuatı ile ilgili terimler, su ürünleri alt sektöründe mevzuat, su ürünlerinde koruma ve kontrol ile ilgili standartlar, su ürünleri ile ilgili mevzuat, Avrupa Birliği çerçevesinde uluslar arası mevzuat. | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 60 | Uzmanlık/Alan Dersi | 10 | Destek Dersi | 0 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 20 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 10 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:28.03.2024 10:57:00) | | Su ürünlerinde fizibilite ve projelendirme süreçlerini, | | Balık üretim tesislerinin temel bileşenlerini bunların teknik özelliklerini | | Su ürünlerinde projelendirilme esaslarını öğretmek | | Su ürünlerinde gerekli çizim, plan ve maketler yaptırma konusunda beceri kazandırmak | | Su ürünleri mühendislerine tesis projelerinin yapımı konularında bilgi ve uygulama alt yapısı oluşturmak |
|
| | | |
|
|
| |