of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:24.01.2024 13:44:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7407
Yumuşakça ve Eklem Bacaklılar Yetiştiriciliği
2,0
0,0
1,0
2,5
4,0
7. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Zorunlu
Dersi Verenler
Prof. Dr. Seval BAHADIR KOCA
Dersin Yardımcıları

Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Kabuklu ve eklembacaklılar yetiştiriciliğinde; karides, kerevit, midye, istiridye vb. türlerin yumurtadan pazarlama aşamasıan kadar tüm üretim çalışmalarının detaylıca anlatılacak ve sektörde çalışacak öğrencilerimize kabuklu ve eklembacaklıların yetiştirme ilkeleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır.
Dersin İçeriği
Ders kapsamında; kabuklu ve eklembacaklıların biyolojik özellikleri ve gelişim evrelerine göre çevresel istekleri; ekolojik ve ekonomik yetiştiricilik dengesinin kurulması, kültürü yapılan ve alternatif türlerin yetiştiricilik uygulamaları, doğal dengenin korunması ve çevre kirliliği risklerinin azaltılması anlatılacaktır.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
40
Uzmanlık/Alan Dersi
10
Destek Dersi
10
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
20
Aktarılabilir Beceri Dersi
20
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:24.01.2024 14:16:00)
DK1
Karides yetiştiriciliği becerisini kazanma
DK2
Istakoz yetiştiriciliği becerisini kazanma
DK3
Midye ve istiridye yetiştiriciliği becerisini kazanma
DK4
Yengeç yetiştiriciliği becerisini kazanma
DK5
Abalone yetiştiriciliği becerisini kazanma