| | | | | | | | | | | | ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ DERS İÇERİĞİ |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | Bölüm | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği | DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:25.03.2024 14:33:00) | Ders Kodu | Ders Adı | Kredi Teorik | Kredi Pratik | Kredi Lab/U | Kredi Toplam | Kredi Ects | Yarı Yılı | SUM-7359 | Mesleki İngilizce III (Su Ürünleri Yetiştiriciliği) | 2,0 | 0,0 | 0,0 | 2,0 | 3,0 | 5. Yarıyıl | Dersin Dili | Türkçe | Ders Düzeyi | LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY | Dersin Türü | Seçmeli | Dersi Verenler | Doç. Dr. Öznur ÖZİL | Dersin Yardımcıları | | Ofis Yeri | Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
| E-Posta | esuf@isparta.edu.tr | Ofis Görüşme Saatleri | Mesai saatleri içerisinde
| İş Telefonu | 0 246 214 6400 | Dersin Amacı | Su ürünleri Mühendisliği Öğrenimi yapan öğrencilere, su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili İngilizce metinleri ve cümleleri Türkçe´ye çevirme alışkanlıkları kazandırır, çeviri hatalarını en aza indirir, İngilizce bir metni anlama yeteneği kazandırır ve mesleki terminolojiye yatkın hale getirir | Dersin İçeriği | Basit ve Karmaşık İngilizce Cümle Çevirim Teknikleri, Genel Akvakültür ile İlgili Çeviri, Akvakültür Üretim Sistemleri ile İlgili Çeviri, Canlı Yem Üretim ile İlgili Çeviri, Denizel Kuluçkahanelerde Üretim ile İlgili Çeviri, Alabalık Yetiştiriciliği ile İlgili Çeviri, Su Kaynakları ile İlgili Çeviri, Yemler ve Besleme ile İlgili Çeviri, Midye Yetiştiriciliği ile İlgili Çeviri, Karides Yetiştiriciliği ile İlgili Çeviri, Balıklarda Üreme ile İlgili Çeviri, Çipura ve Levrek Yetiştiriciliği ile İlgili Çeviri | Önkoşul Dersleri | | Dersi İşleyiş Yöntemi | Yüz Yüze | DERSİN KATEGORİSİ | Dersin Kategorisi (Genel) | Katkı Düzeyi (%) | Temel Mesleki Ders | 40 | Uzmanlık/Alan Dersi | 20 | Destek Dersi | 40 | Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi | 0 | Aktarılabilir Beceri Dersi | 0 |
| |
|
| | | | | | | | DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:12.01.2024 13:18:00) | | Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında mevcut literatürleri okuma | | Alana özgü bilgi sahibi olma | | Bilim diline dair bu alanda kendini geliştirme | | Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında özgün bilgiler edinme | | İngilizce çeviri tekniğini öğrenme |
|
| | | |
|
|
| |