of0
Export
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
PROGRAM DERS BİLGİ PAKETİ
DERS İÇERİĞİ
Bölüm
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği
DERS BİLGİLERİ(Revizyon Tarihi:19.03.2024 15:18:00)
Ders Kodu
Ders Adı
Kredi Teorik
Kredi Pratik
Kredi Lab/U
Kredi Toplam
Kredi Ects
Yarı Yılı
SUM-7356
Kafes Balıkçılığı
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
6. Yarıyıl
Dersin Dili
Türkçe
Ders Düzeyi
LİSANS TYYÇ:6.DÜZEY EQF-LLL:6.DÜZEY QF-EHEA:1.DÜZEY
Dersin Türü
Seçmeli
Dersi Verenler
Prof. Dr. Seval BAHADIR KOCA
Dersin Yardımcıları
 
Ofis Yeri
Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi
E-Posta
esuf@isparta.edu.tr
Ofis Görüşme Saatleri
Mesai saatleri içerisinde
İş Telefonu
0 246 214 6400
Dersin Amacı
Kafeslerde balık yetiştiriciliğinin ekonomik önemi, ekonomik öneme sahip iç su ve deniz balıklarının kafeslerde yetiştiricilik teknikleri.
Dersin İçeriği
Giriş, kafeslerde balık yetiştiriciliğinin temel prensipleri, kafes yetiştiriciliğinin avantaj ve dezavantajları, kafes tipleri, kafes dizaynı ve konstrüksiyonu, kafes yetiştiriciliği için yer seçimi ve su koşulları, çevre koşullarına göre yetiştirme sistemleri, taşıma, stoklama, yemleme, günlük ve mevsimlik bakımlar, kafes yetiştiriciliğinde karşılaşılan problemler.
Önkoşul Dersleri
 
Dersi İşleyiş Yöntemi
Yüz Yüze
DERSİN KATEGORİSİ
Dersin Kategorisi (Genel)
Katkı Düzeyi (%)
Temel Mesleki Ders
60
Uzmanlık/Alan Dersi
40
Destek Dersi
0
Beceri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
0
Aktarılabilir Beceri Dersi
0
DERSİN KAZANIMLARI(Revizyon Tarihi:19.03.2024 15:36:00)
DK1
Kafes yapı elamanlarını tanıma
DK2
Kafes modellerini tanımlaya bilme
DK3
Kafes sistemlerinde yapılan üretim etkinliklerine hakim olabilme
DK4
Kafes sistemlerinde bakım ve onarım yeterliliği kazana bilme
DK5
Kafes sistemlerini konumlandıra bilme